

Al maig de1987 Enric, que llavors treballava en la Casa de la Cultura de Manises, es va posar en contacte amb Carmen Chust per a montar un Ball de Nanos. Després de l'estiu, Lluís Montesinos la va tornar a cridar perquè es fera càrrec de la posada en marxa de l'Escoleta Municipal de Danses, dins dels tallers de la Casa de la Cultura. D'eixa forma en el curs 1987-88 es va crear el grup.
En un principi es va denominar Vents de la Nostra Terra però després va canviar el seu nom per l'actual de REPICÓ. Així, des del taller de danses de la Casa de la Cultura i Joventut de Manises, un grup de jóvens van emprendre l'aventura de formar un Grup de Danses. Es va efectuar un treball immens perquè nostres balls i cançons tradicionals valencians tornaren a sonar pels nostres carrers.
Parlar del Grup Repicó és parlar de Manises. El Grup Repicó ha volgut introduir el folklore i la música popular valenciana en un lloc com la comarca de l'Horta Sud,
en concret en Manises, on estes tradicions havien desaparegut. No obstant i a més de les actuacions en dansaes i festivals de diferents pobles de la geografia valenciana (per exemple Picanya, Port de Sagunt, Aldaia, Paterna, Sagunt, Alzira, Nàquera, Riba-Roja de Túria, etc.) també ha participat en activitats fora de la nostra Comunitat Valenciana com en Venissieux (França) i diverses actuacions en l'Europeade (Alemanya, Itàlia, Suècia) , festival a Àustria, etc.


Cal destacar que el dia 3 d'octubre de 2013 i coincidint amb el XXV aniversari de la creació del Grup, li va ser concedit, per part de l'Ajuntament de Manises, el "Premi 9 d'Octubre 2013". Este guardó, és el reconeiximent més important que, amb motiu de la festivitat del 9 d'Octubre, entrega el consistori local.

